Lieren & Dyneema

Een lier, bij het zwaardere terrein werk onmisbaar

Een ultiem redmiddel, als u toch weer een keer alleen ( nooit doen dus ) het terrein in gegaan bent. Nu maar hopen dat er een ankerpunt, zoals een boom in de buurt is. Geen vooruitzicht dat er veel bomen zijn ? Een grondanker kan een uitkomst zijn, of de schep ter hand nemen en het reservewiel ingraven.

Groot voordeel is dat alles mooi weggewerkt is, en er vaak ook een bullbar aan vast zit. En last but not least, het ziet er nog goed uit ook !

defenderlier

Lier met touw (Dyneema-rope)

Er zijn lieren in alle prijsklassen. Maar pas op, gaat u wel eens een modderpoel door? Kies dan niet voor een goedkoop chinees merk, maar spaar een maandje langer door en koop iets, waar de garantie van in orde is en onderdelen voldoende te krijgen zijn.

Wij leveren de lieren van het merk Goodwinch, deze staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid, het mag natuurlijk niet voorkomen dat u halverwege de helling niet meer verder kan, of precies midden in die doorwading.

Ons advies is een Lier met touw (Dyneema-rope) aan te schaffen. Als dit breekt, valt het dood op de grond, en het is even sterk als staal.

Digital image